logo
RECEPT

Sushi burrito’s met gerookte zalm, surimi, avocado en zeewier

Sushi burrito’s met gerookte zalm, surimi, avocado en zeewier
INGREDIËNTEN

Sushi is briljant, maar pokkeveel werk om te maken. If you ask me. Dat kan slimmer. Mijn oplossing: rol een burrito met de ingrediënten waar je normaal sushi mee maakt! Zelf vind ik het redelijk briljant, maar het is ook zo wat om dat over je eigen creatie te zeggen. Maak het, en laat me weten of jij het óók briljant vindt. Oké?

Dit sushi burrito recept is in principe bedoeld voor twee personen. Voor mijn lieftallige zusje en mij was dat precies genoeg. Overigens maakte ik het toen met quinoa in plaats van sushirijst (die was op, ontdekte ik toen al boodschappen had gedaan). Omdat sushirijst lekker plakkerig is zou ik dat wel meer aanraden dan quinoa; je burrito wordt er steviger van en dat eet iets makkelijker.

Lees ook: Receptvideo: Sushi donut met zalm en avocado

Sushi burrito’s met gerookte zalm, surimi, avocado en zeewier

Bereidingswijze

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de surimi, komkommer en avocado in dunne reepjes, zodat je de burrito’s straks goed kunt oprollen.

Verdeel de rijst over de onderste helft van het vel nori.

Beleg de rijst horizontaal met de vulling, zoals op deze foto. Druk aan.

Sushi burrito’s met gerookte zalm, surimi, avocado en zeewier

Rol de mega sushi rol op, zo strak mogelijk. Het helpt om je vingers een beetje vochtig te maken, dan plakt de nori beter aan elkaar en kun je strakker rollen. Plak het uiteinde van het vel nori ook vast met een beetje water.

Snijd de rol dwars door midden.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties