logo
FITSPIRATION

Sporten maak je leuker met deze toegankelijke tips

sporten leuker

Een groot deel van de Nederlanders sport minder sinds de coronacrisis. Dat blijkt uit recente cijfers van het NOC*NSF. De pandemie zorgde bij veel mensen voor een sleur, omdat we zo weinig konden en mochten. Een van de weinige dingen die wel kon, was sporten. Zo vonden veel mensen creatieve manieren om thuis in beweging te komen en aan de slag te gaan in een home gym.

Je raadt het misschien al: dat zorgde ervoor dat, nu er weer meer mag en kan, mensen zijn gaan minderen of volledig gestopt zijn met sporten. Best zonde, want genoeg bewegen is heel gezond voor je. Wisten we natuurlijk al, maar wat doe je eraan? Om sporten weer wat leuker te maken, heb ik een paar toegankelijke tips. Wedden dat de drempel om weer te gaan sporten een stuk lager wordt? 😉

Waarom is sporten zo belangrijk?

De kans is groot dat, wanneer je je herkent in de bovenstaande tekst, je eerst weer een beetje moet worden overtuigd om te gaan sporten. Het is in ieder geval goed om te weten dat sport en beweging belangrijk is voor meerdere aspecten in het dagelijks leven. Zo zorgt genoeg sporten ervoor dat je je immuunsysteem versterkt waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten en aandoeningen. De kans op hart- en vaatziekten is bijvoorbeeld veel kleiner bij genoeg beweging. 

Ook krijg je door regelmatig te bewegen een betere conditie en voel je je daardoor lichamelijk én geestelijk beter. Zelfs wanneer je met een chronische aandoening kampt, kun je daar minder last van hebben wanneer je met regelmaat sport. Uiteindelijk pluk je er ook nog eens de vruchten van tijdens je slaap, want mensen die vaak sporten slapen beter dan mensen die dat niet doen. Kort samengevat is genoeg beweging ontzettend belangrijk voor hoe je je overdag en ’s nachts voelt – en dus voor je algehele gezondheid.

Het effect van comfortabele & mooie sportkleding 

Weet je wat voor veel mensen kan helpen om weer te beginnen met sporten? Mooie, comfortabele sportkleding aanschaffen waar je echt blij van wordt. Dat klinkt misschien oppervlakkig, maar wanneer je je goed voelt in de kleding die je draagt is het voor velen al eenvoudiger om naar de sportschool te gaan. Natuurlijk is comfortabele sportkleding het allerbelangrijkst, maar het oog wil ook wat. Naast de mooie collecties van bekende sportmerken kun je er zelfs voor kiezen een eigen sport t-shirt te bedrukken. Bijvoorbeeld met het logo van je bedrijf, een symbool, lollige foto of een knaller van een quote. 

Kies voor meerdere sporten 

Met leuke en lekker zittende sportkleding ben je er natuurlijk nog niet. De key to success is sport écht leuk te vinden en leuk te blijven vinden. Zorg er daarom voor dat je een sport kiest waar je niet direct op uitgekeken bent. Wat kan helpen, is om voor meerdere sporten te gaan. Denk aan een avondje yoga en een avondje hardlopen. Of kies bijvoorbeeld voor een abonnement op de sportschool waar je meerdere soorten oefeningen kunt doen. Ga de ene keer voor krachttraining terwijl je de andere keer je conditie verbetert met conditietraining op een crosstrainer, een loopband of een indoor fiets. Of installeer jezelf thuis op een yogamat en zet een workout video op die in je eigen tijd en tempo kan volgen. Op die manier houd je het leuk en uitdagend.

Sport samen met iemand 

Vind je het nog steeds lastig om de stap te zetten om überhaupt naar de sportschool of een sportles te gaan? Wat in dat geval kan helpen, is om met iemand anders te sporten. Spreek af met een vriendin, je partner of je buurman om samen een flinke work-out te doen in de sportschool of het zwembad. Er zijn verschillende redenen waarom je dat zou moeten doen wanneer je beginnen met sport lastig vindt. Als eerst is het vooral veel gezelliger om samen te sporten en als tweede telt een sportmaatje als een soort stok achter de deur om toch te gaan. Je hebt immers de afspraak gemaakt. Door samen te gaan wordt sporten direct een stuk leuker. Én laagdrempeliger. 

Maak een sportschema of huur een personal trainer in

Wat tot slot kan helpen om sporten leuker te maken, is om een duidelijk sportschema te maken of te laten maken waar je je aan kunt houden. Voor veel mensen is een beetje houvast tijdens het sporten wel zo prettig om door te kunnen zetten. Vind je dat lastig? No worries: misschien kan een personal trainer je helpen om in ieder geval een- tot tweemaal per week te gaan sporten. Zo’n trainer kan op basis van je lijf en je doelen bepalen wat je nodig hebt om fitter te worden. Zodra je doelen hebt gehaald, wordt het sporten alleen maar leuker – geloof mij!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties