logo
RECEPT

Glutenvrije cakejes van kokosmeel met chocolade

120115141350r188image.jpg
INGREDI√čNTEN
Voor de cake
Voor de ganache

'Lamingtons' zijn Australische gebakjes die bedekt worden in een laagje chocolade en kokos. Heel erg lekker natuurlijk, maar niet de beste vriend van je goede voornemens. Daarom heeft chef Teresa een gezondere versie voor je samengesteld. Deze lamingtons bevatten maar 99 kilocalorieën per stukje, en met dit recept maak je 25 stukjes. Niet allemaal in een keer opeten dan, natuurlijk. Daar gáát je sixpack.

 

Niet zo’n fan van cake, maar wel trek in zoetigheid? Probeer dan onze pure chocoladebrokken met amandelen, kokos en zeezout of deze banaanijsjes met chocola.

Voor de cake:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

 

Klop de eieren, vanille extract en honing ongeveer tien minuten tot een lichte en romige massa.

 

Schenk hier de olie bij.

 

Voeg het kokosmeel en het bakpoeder toe en mix dit tot het in het beslag is opgenomen.

 

Giet het beslag in een vierkante, met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 22 cm doorsnede.

 

Verdeel de frambozen gelijkmatig over het beslag.

 

Bak de cake circa 35-40 minuten gaar.

 

Snijd de cake, nadat deze ongeveer een halfuur in de bakvorm is afgekoeld, in 25 vierkante mini cakejes.

 

Voor de ganache:

Verwarm het kokoswater in een pannetje tot het bijna kookt en doe dan het vuur uit.

 

Voeg de chocolade aan het water toe en roer dit tot een gladde ganache.

 

Smeer met een mes elk cakeje lichtjes in met een beetje ganache aan alle kanten.

 

Rol ze nu door het kokosschaafsel en laat ze op een bakpapiertje stollen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties