logo
FITSPIRATION

5 Yoga poses I love to do in NYC

5 Yoga poses I love to do in NYC

Joehoe, groetjes uit New York! Yep, ik ben weer terug in mijn lievelingsstad op aarde. Na een paar dagen vol lopen, lopen en nog eens lopen door deze wereldstad waren al mijn spieren verzuurd en stijf. Tijd voor yoga! Vanaf Manhattan rende ik naar Williamsburg (Brooklyn), waar een mooie pier zit. Hier is ook de bekende food market van Smorgasburg én heb je een waanzinnig uitzicht op de skyline van Manhattan. Want als ik kan kiezen, dan doe ik mijn yoga poses op een plekje met een knettermooi uitzicht. Duh.

Jij kunt ook heel makkelijk yoga poses doen wanneer je even geen yogaschool in de buurt hebt. Eigenlijk heb je vaak niet eens een yoga mat nodig, maar is een bankje of grasveld voldoende! De volgende 5 yoga poses zijn allemaal back bends, die ik graag doe om mijn rug soepel te maken en houden. Doe je mee?

PS: mijn sportpakje is van Women’s Best. Cute he? Als je ook iets wil bestellen, gebruikt dan code “Foodness10” bij het afrekenen en je krijgt zomaar 10% korting! Graan gedaan 🙂

5 Yoga poses I love to do in NYC

Pose 1: Bridge pose

Bouw je yoga sessie op door te beginnen met deze bridge pose, waarvoor je je heupen omhoog duwt. Je rolt je rug eigenlijk wervel voor wervel van de grond af, tot je billen zo hoog mogelijk zijn. Vervolgens strek je om beurten één been omhoog, terwijl je de rest van je lichaam zo stil mogelijk houdt. Ik herhaal dit meestal 10x per kant.


5 Yoga poses I love to do in NYC

Pose 2: Bow pose

Een van mijn favoriete houdingen! De versie van de bow pose die ik laat zien heet ‘Standing Bow Pulling Pose’. Hiervoor pak je met je linkerhand je linkervoet vast, en buig je in je onderrug door voor je gevoel met je voet naar achter en naar boven te trappen. Begin langzaam, bouw het voorzichtig op, tot je steeds dieper in de pose komt. Probeer de pose aan elke kant een minuut vast te houden.


5 Yoga poses I love to do in NYC

Pose 3: Pigeon variation

Eigenlijk is de pigeon een hip opener. In de variant die ik laat zien combineer ik de klassieke pigeon pose met een back bend, door naar achteren te leunen en mijn achterhoofd richting mijn voet te bewegen. Voor een makkelijkere variant laat je je achterste been gewoon gestrekt en leun je voorover, in plaats van achterover.


5 Yoga poses I love to do in NYC

Pose 4: Camel pose

Een van de heftigste poses die ik ken. Omdat het zo’n diepe backbend is worden veel mensen misselijk of duizelig van deze houding, dus doe rustig aan en forceer niets! Je zet je knieën op heupbreedte en leunt vervolgens je heupen iets naar voren, zodat je knieën een hoek van 90 graden maken. Kijk dan omhoog, buig voorzichtig naar achteren en kijk hoe ver je naar achteren kunt kijken. Where your eyes go, your body will follow!


5 Yoga poses I love to do in NYC

Pose 5: Wheel

Nu je toch lekker opgewarmd bent is het tijd voor een laatste diepe backbend: het wiel, ook wel bruggetje genoemd. Om in de brug te komen ga je op je rug liggen, zet je je handen naast je schouders, buig je je knieën en duw je je billen van de grond. Blijven oefenen wanneer het niet meteen lukt; het duurde bij mij ook ruim een jaar voor ik deze pose kon!

Succes!

Vind je dit een leuk artikel? Laat het me dan vooral hieronder weten! Ook als je suggesties hebt voor een andere serie yoga poses hoor ik dat graag, want behalve back bends zijn er nog een miljoen andere poses en onderdelen van je lichaam die je daarmee traint.


– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties