logo
RECEPT

Açaí smoothie bowl met banaan en cacao nibs

211015213254acaiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Wist je dat je smoothies ook heel goed uit een kom kunt eten? Dat is niet alleen hip enzo, maar ook nog eens extra gezond. Omdat je een smoothie uit een kom moet eten met een lepel, eet je namelijk langzamer. Dus bewuster. Daardoor is je eten verzadigender. Tijdens de We Love Smoothies workshop morgen maken Daisy en ik samen met alle deelnemers een açaí bowl: een smoothie uit een kom op basis van açaí bessen. Hiervoor kun je ingevroren bessenpulp gebruiken, bijvoorbeeld van Amazonia of Acaico. Je kunt ook açaí poeder gebruiken, dat is geconcentreerder (dus duurder) maar je hebt er minder van nodig: ongeveer een eetlepel per smoothie.

De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon als ontbijt. Mind you: Ik had trek. Maar goed, ik heb altijd trek. Oh, en vanavond vertel ik over açaí, matcha en kurkuma bij Editie NL! En hoe die ingrediënten zorgen voor Instagramwaardige kiekjes 😉

Wie gaat er kijken?

https://foodness.nl/recipe/acai-smoothie-bowl-met-banaan-en-cacao-nibs/

Bereidingswijze açaí bowl

Doe de inhoud van de twee portieverpakkingen açaí van Açaico in de blender, samen 200 gram. Doe de banaan erbij.

-> Tip: Je kunt ook açaí poeder gebruiken: doe in dat geval 2 bananen in de blender, 3 el. açai poeder en een handje ijsblokjes.

Zet de blender aan en vermaal tot je een dikke smoothie hebt.

Giet de smoothie in een kom en versier met wat muesli, rauwe cacao nibs en kokosschaafsel.

Gezond, vullend én super lekker!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties