INGREDIËNTEN
-
Aubergine 2 stuks (medium)
-
Tahin 55 gram
-
Limoensap 60 milliliter
-
Knoflook 2 teentjes
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Zout naar smaak
-
Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
-
Paprikapoeder 1 theelepel
Als jullie net zo fan zijn van hummus als wij, dan valt deze baba ganoush vast ook in de smaak. Net als hummus is dit een dip die lekker is om pitabrood of stukjes groente in te dippen. Jessica vindt het lekker om er een tintje zoet aan toe te voegen, aangezien aubergines soms een beetje bitter kunnen smaken.
Bereidingswijze baba ganoush
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Prik in de aubergines een paar keer met een vork.
Leg ze op een bakplaat in een hete oven (200 graden Celsius) en rooster ze 30-40 minuten, tot het vruchtvlees helemaal zacht geworden is binnen in de schil. Dit kun je ook doen door de aubergines in de hete as van een barbecue te leggen!
Schraap, wanneer deze zijn afgekoeld, het “vruchtvlees” van de schil.
Pureer dit in de blender met tahini, limoensap, knoflook, komijnpoeder en zout.
Schep de baba ganoush op een schaal en garneer met wat olijfolie of verse kruiden.
Dip it!
INGREDIËNTEN
-
Aubergine 2 stuks (medium)
-
Tahin 55 gram
-
Limoensap 60 milliliter
-
Knoflook 2 teentjes
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Zout naar smaak
-
Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
-
Paprikapoeder 1 theelepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties