Boerenkoolsalade met quinoa, avocado, granaatappelpitjes en zalm

INGREDIËNTEN
-
Zalm 100 gram (filet)
-
Boerenkool 100 gram, gesneden
-
Quinoa 60 gram
-
-
Granaatappelpitten 45 gram
-
Knoflook 1 teentje (voor de dressing)
-
Mosterd 1 eetlepel, dijon (voor de dressing)
-
Honing 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Witte wijnazijn 3 eetlepels (voor de dressing)
-
Extra vierge olijfolie 8 eetlepels (voor de dressing)
Deze boerenkoolsalade van Alaska from Scratch is een lekkere variatie op de oude vertrouwde stamppot. De zalm is verrassend lekker in combinatie met de boerenkool! De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor een hoofdgerecht voor één persoon.
Klik hier om te lezen waarom boerenkool zo gezond is dat wij het op Foodness een superfood vinden!
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel het voor het koken even goed af, anders krijgt je quinoa een zeepsmaak. Niet lekker! Tip: kook de quinoa in bouillon in plaats van water, dan krijgt het meer smaak.
Strooi zout en peper over de zalmfilet. Bak deze vervolgens op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie, totdat hij de gaarheid heeft bereikt die jij lekker vindt. Afhankelijk van de dikte van de moot is een baktijd van 4-8 minuten voldoende. Bedenk dat vis beter een tikje te kort gebakken kan worden, dan te lang!
Pers de knoflook uit. Doe ingrediënten voor de dressing in een kom (witte wijnazijn, olijfolie, honing, mosterd, knoflook) en gebruik de staafmixer om er een mooie homogene dressing van te maken. Als je geen staafmixer hebt kun je alles ook met de hand mengen, met een vork of een garde. Zorg er wel voor dat het een homogene dressing wordt.
Doe de boerenkool in een schaal (ja, je eet het rauw). Roer de gekookte quinoa door de boerenkool.
Sprenkel de helft van de dressing over de boerenkool en quinoa en hussel het even om. Doe de avocadoblokjes erbij en leg de zalm erboven op.
Strooi de granaatappelpitjes over de salade en sprenkel de resterende dressing erover.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Zalm 100 gram (filet)
-
Boerenkool 100 gram, gesneden
-
Quinoa 60 gram
-
-
Granaatappelpitten 45 gram
-
Knoflook 1 teentje (voor de dressing)
-
Mosterd 1 eetlepel, dijon (voor de dressing)
-
Honing 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Witte wijnazijn 3 eetlepels (voor de dressing)
-
Extra vierge olijfolie 8 eetlepels (voor de dressing)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties