logo
RECEPT

Een warme banaan-smoothie voor de koude ochtenden

120315134739banaanimage.jpg
INGREDIËNTEN

De zon zorgt voor een heerlijk lentegevoel in de middag. Maar ‘s ochtends is het nog bijzonder koud. En toch start ik de ochtend graag met een gezonde smoothie! Susanne's oplossing? Voeg (bijna) kokend water toe en gebruik kaneel; zo ben je verzekerd van een warme start van de dag! Gebruik voor de zekerheid wel een blender die hitteproof is, vanwege het hete water. De uiteindelijke temperatuur van je smoothie ligt veel lager: +/- 50 graden; raw foodies kunnen water gebruiken dat net van de kook af is, dan is je smoothie ongeveer 40 graden. Omdat de smoothie verder niet kookt blijven vrijwel alle voedingsstoffen behouden.

Doe de avond van tevoren de havermout in een glas water en voeg 1 eetlepel zuur toe, bijvoorbeeld appelazijn. Gewone azijn of citroensap kan ook. Het zuur zorgt ervoor dat het fytinezuur in de havermout sneller wordt afgebroken. 

 

Zorg ervoor de alles onder water staat. Laat het de hele nacht bij kamertemperatuur staan. Zet ook de noten in het water. De volgende ochtend ziet het er dan als volgt uit:

 

Giet ’s ochtends het water af en laat uitlekken in een zeef. Benieuwd hoe ik dat doe? Ik liet het zien bij dit recept.

 

Pel de banaan en doe dit in de blender.

 

Voeg de uitgelekte havermout en de noten toe.

 

Snijd de witlof in grove stukken en doe dit ook in de blender.

 

Voeg nu ongeveer 150 ml kokend water in de blender. Afhankelijk van hoe krachtig je blender is, heb je iets meer of iets minder water nodig. Of als je graag een dikke smoothie wilt is 100 ml water al voldoende. Gebruik geen warm water uit de kraan, maar van je waterkoker; de kwaliteit van het warme water is dan beter.

 

Strooi tot slot wat kaneel op je half warme smoothie.

 

Geniet ervan! 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties