logo
201213161127zeebaarsimage.jpg
INGREDIËNTEN

Deze zeebaars bereid je in zijn geheel. Vraag de visboer of hij de vis voor je schoonmaakt, zodat je niet zelf de ingewanden hoeft te verwijderen of de schubben hoeft te verwijderen. Hij doet het graag voor je! Dit recept gaat uit van twee vissen van bijna 1,5 kilo, genoeg als hoofdgerecht voor vier personen. Eet er een goede aardappelsalade of een linzensalade bij. Let op: de vis moet een paar uur marineren, dus begin op tijd!

Maak de marinade door de dille, knoflook, olijfolie en gedroogde kruiden te mengen. Als je niet alle kruiden in huis hebt maakt je een keuze of bedenk je je eigen combinatie. Pers de citroenen uit, maar houd een helft apart om schijfjes van de snijden ter garnering.

Laat de vis minimaal 3 uur marineren in de koelkast. Bewaar de marinade!

 

Wanneer je de vissen gaat bereiden verwarm je eerst de oven voor op 200 graden.

 

Verhit een koekenpan of grillpan en bak de vissen elk 3 minuten aan allebei de kanten tot ze goed verkleurd zijn. Wees voorzichtig met omkeren en gebruik het liefst een keukentang om ze mee beet te pakken, zodat de vissen niet uit elkaar vallen. Leg de vissen daarna in een ovenschaal en verdeel de marinade erover.

 

Bak de vissen in 15-25 minuten gaar in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis. Hij mag er niet glazig meer uit zien en moet in mooie lamellen uit elkaar vallen wanneer je ertegenaan drukt.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties