logo
RECEPT

Gezond ontbijt: Fluffy banaanpannenkoekjes

040914123213pannenkoekimage.jpg
INGREDIËNTEN

Mocht je die bulletproof koffie als ontbijt niet zo'n goed idee vinden – ik ben eerlijk gezegd alweer afgehaakt – dan is een stapel luchtige en fluffy pannenkoekjes een heel goed alternatief. Je maakt ze namelijk van banaan en ei. Door een klein beetje bakpoeder aan je beslag voor pannenkoekjes toe te voegen worden ze iets dikker en luchtiger, zoals je ze in de Verenigde Staten vaak ziet. Het recept is voor 2 personen.

 

De saus die je bij mij op de pannenkoekjes zit is gemaakt van een chocolade eiwitshake van de Body&Fitshop, maar dan aangelegd met veel minder water dan normaal om hem de dikte van een saus te geven. Ik zeg niet dat deze eiwitshakes ontzettend gezond zijn: zeker als je de chocoladesmaak kiest krijg je behalve eiwitten ook geur-, kleur- en smaakstoffen binnen. Wel is het een relatief 'pure' vorm van eiwitten, wat ideaal is voor mensen die intensief sporten en bezig zijn met spieropbouw. Kies dus zelf of je dit wel of niet wil toevoegen.

Maak een beslag van 2 van de 3 bananen en de eieren. Zelf gebruik ik het liefst een staafmixer om de bananen samen met de eieren tot moes te klutsen.

 

Verhit een klein beetje kokos- of olijfolie in een koekenpan en giet met een grote lepel drie kleine pannenkoekjes in de pan. Bak ze 2-4 minuten per kant, tot ze goudbruin kleuren. Als je ze klein houdt is de kans groter dan je pannenkoekjes heel blijven bij het omdraaien. Herhaal tot je beslag op is.

 

Bestrooi de pannenkoekjes met gojibessen. 

 

Maak je ’saus’ door een eiwitshake naar keuze aan te lengen met ongeveer 100 milliliter water of (rijst)melk.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties