logo
RECEPT

Gezonde brownie zonder chocola, maar met zoete aardappel

100314110247brownieimage.jpg
INGREDIËNTEN

Vind je het soms ook zo irritant dat recepten voor brownies altijd uitgaan van een hele brownie, terwijl jij maar in je eentje bent? En dat je vervolgens in je eentje die hele brownie voor zes personen opeet? Om dat te voorkomen is dit een recept voor een eenpersoonsbrownie. De makkelijkste manier om overeten te voorkomen! Krijg je bezoek en wil je toch een grotere brownie maken? Dan doe je alle ingrediënten gewoon keer vier. Als je een zoetekauw bent is het lekker om de brownie na het bakken met een laagje ahornsiroop te bedekken.

 

Let op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

 

Snijd de zoete aardappel in stukjes en kook ze in 10 minuten zacht. Giet af.

 

Prak de banaan, het eiwit, het cacaopoeder, de havermout, het bakpoeder, de ahornsiroop en de aardappel door elkaar in een kom. Om het mengsel extra fijn te malen kun je het daarna nog een minuut te lijf gaan met de staafmixer. Heb je een keukenmachine? Meng alle ingrediënten dan gewoon daarin. Het beslag is klaar als het een homogeen mengsel is.

 

Vet een kleine ovenbestendige bakvorm (of een grote, als je een grote brownie maakt) in met kokosolie en doe het beslag in de vorm. Bak, afhankelijk van de grootte, 15 tot 30 minuten in de oven. Kleine brownies hebben maar 15 minuten nodig, een grote zeker 25-30 minuten. De brownie is goed als een tandenstoker die je op 2 cm van de rand in de brownie steekt, er droog uitkomt. Het midden mag nog iets plakkeriger zijn, dat hoort bij brownie.

 

Laat afkoelen of eet direct. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties