Gezonde slanke soep: Groene doperwtjessoep

INGREDIËNTEN
-
Doperwten 750 gram
-
Groentebouillon 500 milliliter
-
Water 500 milliliter
-
Uien 1 stuks
-
Munt 1 takje (vers)
-
Peterselie 2 takjes (vers)
-
Bieslook handje
-
Kokosolie 2 eetlepels
Doperwtjes zijn ontzettend voedzaam en veelzijdig, hoewel ze toch het meest worden gebruikt in roerbakmixen of als losse groente. Jammer, want je kunt er zo veel mee! Je kunt er heerlijke spreads van maken, of dips, of puree… Of soep! Deze soep van Nutrition stripped is goed voor 6 kommetjes soep, die je natuurlijk in de koelkast kunt bewaren of invriezen. En willen jullie een geheimpje weten? Deze soep is zelfs koud lekker, vooral op een warme zomerdag!
Verhit een grote kookpan en doe hier de kokosolie in. Fruit hierin de ui 5 tot 10 minuten op een middellaag vuurtje, totdat deze glazig en zacht is.
Voeg de bouillon en het water toe aan de pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de doperwtjes toe en kook deze 3 tot 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg hierna de verse kruiden en zout en peper naar smaak toe en haal de pan van het vuur.
Giet de soep in gedeeltes in de blender totdat het geheel goed geblend is, of pureer met de staafmixer in de pan.
Garneer de soep met verse bieslook. Ook lekker als garnering zijn fijngesneden lente-ui of pompoenpitten en hennepzaadjes!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Doperwten 750 gram
-
Groentebouillon 500 milliliter
-
Water 500 milliliter
-
Uien 1 stuks
-
Munt 1 takje (vers)
-
Peterselie 2 takjes (vers)
-
Bieslook handje
-
Kokosolie 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties