logo
RECEPT

Kaastengels van filodeeg uit Airfryer

kaasstengels
INGREDIËNTEN

Het is vrijdag, het is ADE (Amsterdam Dance Event), dus het is hét perfecte moment voor een goeie snack die het zowel goed doet als gewone vrijdagmiddagborrel-hap, en als hapje tijdens een serieus pre-party diner. Deze kaastengels van filodeeg komen uit de airfryer, niet uit de frituur, dus ze zijn iets minder zwaar dan je gewend bent!

Nodig voor de airfryer kaastengels

Voor 8 stuks

100 gram belegen kaas (om 8 dikke lucifers uit te snijden)
1 ei
8 vellen filodeeg

kaasstengels airfryer

Zo maak je de kaastengels

Stap 1. Laat de filodeegvellen een half uur ontdooien op kamertemperatuur. Laat ze lekker in de verpakking, anders drogen de vellen uit.

Stap 2. Snijd de kaas vast in zo gelijk mogelijke lucifers. Ik maakte staafjes kaas van zo’n 5 mm. dik en 6 cm. lang. De dikte van de kaaslucifers maakt niet zoveel uit, maar de lengte wel. Zorg dat de kaas minstens twee centimeter kleiner is dan de vellen filodeeg – zodat je aan allebei de zijkanten een centimeter vouwruimte overhoudt.

Stap 3. Klop het ei.

Stap 4. Leg een staafje kaas op een vel filodeeg.

Zelf kaastengels makenZelf kaastengels maken

Vouw het vel filodeeg dubbel en bestrijk de randen die elkaar raken eerst met ei, zodat ze goed aan elkaar plakken.

Zelf kaastengels makenZelf kaastengels maken

Vouw de zijkanten van het filodeeg schuin naar binnen. Dit is een belangrijke stap: probeer de kaas zo goed mogelijk in te pakken, zodat er straks geen gesmolten kaas naar buiten kan lekken!

Zelf kaastengels makenZelf kaastengels maken

Stap 5. Bereiden: bak de kaastengels 15 min in de Airfryer op 180 graden. Ze worden niet zo goudbruin als in de frituur, maar de randjes mogen wel een beetje verkleuren. Als het deeg lekker knapperig is zijn ze klaar, dan is de kaas gesmolten.

Wil je absoluut niet dat er kaas lekt in je Airfryer? Leg dan voor de zekerheid een velletje bakpapier onder het bakmandje.

Eet smakelijk!

kaasstengels

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties