VEGAN: Low carb wraps van sla met tofu

INGREDIËNTEN
-
Romaine sla 8 bladeren
-
Tofu 75 gram
-
Champignons 75 gram, in stukjes gesneden
-
Cherrytomaatjes 8 stuks, in kwarten gesneden
-
Pistachenoten 3 eetlepels, fijn gehakt
-
Sojasaus 2 eetlepels
-
Chilipoeder 1 theelepel
Een super slanke en koolhydraatarme avondmaaltijd? Die ook nog eens veganistisch is? Dat kan hoor! Wanneer je wraps vervangt door een stevig blad sla voeg je niet alleen extra groente toe aan je maaltijd, maar schroef je ook de hoeveelheid koolhydraten omlaag. Niet dat er iets mis is met koolhydraten, maar als je behoefte hebt aan een lichte maaltijd zou ik die als eerste minderen, omdat koolhydraten minder verzadigen dan eiwitten (tofu!) en vetten (pistachenoten!).
Dit recept is goed voor 2 porties, ongeveer 8 sla wraps. Je kunt natuurlijk variëren met de groenten. In plaats van champignons en cherrytomaatjes is dit ook erg lekker met roergebakken shiitake, courgette, stukjes paprika en/of spinazie.
-> Geen video missen? Abonneer je op mijn Youtube kanaal! <-
Bereidingswijze
Bak alle ingrediënten (behalve de sla) in een koekenpan, voor ongeveer 5 minuten.
Roer de sojasaus erdoor en bak nog 2 minuutjes.
Schep het tofumengsel op de slabladeren. Rol dicht en enjoy!
INGREDIËNTEN
-
Romaine sla 8 bladeren
-
Tofu 75 gram
-
Champignons 75 gram, in stukjes gesneden
-
Cherrytomaatjes 8 stuks, in kwarten gesneden
-
Pistachenoten 3 eetlepels, fijn gehakt
-
Sojasaus 2 eetlepels
-
Chilipoeder 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties