INGREDIËNTEN
Voor de nasi goreng
-
Zilvervliesrijst 200 gram
-
Lente-ui 1 stuks
-
Ei 1 stuks
-
Wortel 1 stuks (of 3 kleintjes)
-
Kruiden 2 eetlepels kruidenmix voor nasi (zie link in recept)
voor de jackfruit saté
-
Jackfruit Saté van Rootzz of Nature 300 gram
voor de sajoer boontjes
-
Sperziebonen 300 gram
-
Laos 1 theelepel
-
Uienpoeder 1 theelepel
-
Citroengras 1/2 theelepel (gemalen citroengras = sereh)
-
Knoflookpoeder 1/2 theelepel
-
Suiker 1 theelepel
-
Kokosschaafsel 2 eetlepels
voor de soja tempeh
-
Tempeh 150 gram
-
Ketjap 3 eetlepels (zoute sojasaus)
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels (ketjap manis)
Als er iets is dat het water me in de mond doet lopen, dan is dat het woord: rijsttafel. Heerlijk, zo’n hele tafel vol met gerechten. Alle gerechtjes passen altijd bij elkaar als geheel, maar zijn ook op zich al verwenhapjes! Ik maakte dit keer een volledig vegetarische rijsttafel met de jackfruit saté van Rootzz of Nature. Met dit nieuwe product bereid je in een handomdraai een mega lekkere vegetarische rijsttafel! Kook je mee?
De rijsttafel bestaat uit de volgende gerechten:
- Nasi goreng
- Jackfruit Saté van Rootzz of Nature
- Sajoer boontjes
- Soja tempeh
En uit deze extra’s: - Atjar
- Gefrituurde uitjes
- Emping of rempejek
Tip: wist je dat je komkommer, witte kool of wortel kunt inleggen in de pekel van een lege pot augurken? Dan heb je heel makkelijk ‘zelfgemaakte’ atjar!
Gedroogde jackfruit
Dat jackfruit wordt gemaakt van het onrijpe vruchtvlees van de jackfruitvrucht, dat wist je inmiddels misschien al. Maar wist je ook dat Rootzz of Nature speciaal voor de nieuwe saté gedroogde jackfruit gebruikt? Dat scheelt maar liefst 80% aan volume, zo hoeft er geen onnodig water vervoerd te worden en scheelt dit dus een heleboel CO2-uitstoot. Smaakt het nog nét even iets lekkerder, die saté.
Nodig voor deze vega rijsttafel
Voor twee personen
Nasi goreng:
200 gram witte rijst rijst
1 lente-ui
1 ei
1 wortel
2 eetlepels kruidenmix voor nasi
Jackfruit Saté:
1 pakje Jackfruit Saté van Rootzz of Nature
Sajoer boontjes:
300 gram sperziebonen
1 theelepel laos
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gemalen citroengras
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel suiker
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel sambal
Soja tempeh:
150 gram tempeh
3 eetlepels zoute sojasaus
2 eetlepels zoete sojasaus
Extra’s:
50 gram atjar
50 gram gefrituurde uitjes
50 gram emping of rempejek
Bereidingswijze rijsttafel
Nasi goreng
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan.
- Snijd de lente-ui en wortel in kleine ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak het ei tot een dun omelet, breek daarna de omelet in kleine stukjes met een houten spatel.
- Voeg de lente-ui, wortel, rijst, kruiden en een flinke scheut olie toe aan de pan. Roerbak nog een minuut of vijf op hoog vuur.
Tip: je kunt deze rijsttafel ook heel makkelijk volledig vegan maken, door het ei weg te laten in de nasi goreng!
Sajoer boontjes
- Was en dop de sperziebonen.
- Verhit in een koekenpan (je kunt de pan van de nasi goreng gebruiken, als je de nasi bewaart in een groot diep bord) een flinke scheut olie. Roerbak hier kort alle kruiden in, inclusief de suiker geraspte kokos.
- Voeg de boontjes toe. Roerbak 10 minuten op hoog vuur, tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Soja tempeh
- Snijd de tempeh in dunne plakken. Leg ze in een diep bord en giet de zoete en zoute sojasaus erover. Laat 5 minuutjes marineren.
- Verhit in een koekenpan 4 eetlepels zonnebloemolie. Laat de olie goed heet worden. Test de temperatuur van de olie eventueel met een klein broodkorstje: dat moet sissend dicht schroeien als je het in de olie doet.
- Frituur de plakjes tempeh in porties van 5 of 6 stuks tegelijk, tot ze bruin verkleuren. Schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op bord met een vel keukenpapier. Herhaal tot alle tempeh krokant is.
Rootzz of Nature Jackfruit saté
- Haal de kartonnen huls van de verpakking. Prik een paar gaatjes in de plastic bak en zet ‘m drie minuten in de magnetron. Laat een minuut staan (want: heet!) en haal het plastic van het bakje.
- Schep in een mooi schaaltje en bestrooi met wat kokos of gefrituurde uitjes.
Zet alle schaaltjes op tafel, inclusief de atjar, gefrituurde uitjes en rempejeh (of emping).
Eet smakelijk!
Dit artikel is onderdeel van mijn samenwerking met Rootzz of Nature.
INGREDIËNTEN
Voor de nasi goreng
-
Zilvervliesrijst 200 gram
-
Lente-ui 1 stuks
-
Ei 1 stuks
-
Wortel 1 stuks (of 3 kleintjes)
-
Kruiden 2 eetlepels kruidenmix voor nasi (zie link in recept)
voor de jackfruit saté
-
Jackfruit Saté van Rootzz of Nature 300 gram
voor de sajoer boontjes
-
Sperziebonen 300 gram
-
Laos 1 theelepel
-
Uienpoeder 1 theelepel
-
Citroengras 1/2 theelepel (gemalen citroengras = sereh)
-
Knoflookpoeder 1/2 theelepel
-
Suiker 1 theelepel
-
Kokosschaafsel 2 eetlepels
voor de soja tempeh
-
Tempeh 150 gram
-
Ketjap 3 eetlepels (zoute sojasaus)
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels (ketjap manis)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties