logo
RECEPT

Noedels van courgette met garnalen

290414162519E63Image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit gerecht van Up Close & Tasty is su-per-gezond. In plaats van gewone noodles te gebruiken, maken we noedels van courgette. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 2-3 personen. Om de noedels te maken gebruiken wij het liefst een spirelli spiraalsnijder. Met deze speciale groentesnijder kun je altijd je eigen gezonde pasta maken, maar ook een simpele julienne schiller doet wonderen. Mocht je de supersonische spirelli snijder willen bestellen, bekijk dan vooral ook even het heerlijk Duitse filmpje van Bol.com dat uitlegt hoe het werkt. Tell Sell op z'n Duits, hihi!

 

Mocht je het nu al benauwd krijgen om die gele courgette; je kunt 'm vaak krijgen bij de betere groenteboer. Zo niet, dan doe je het gewoon met de courgettes die wél voor handen zijn.

Snijd de courgette fijn tot dunne reepjes (julienne).

 

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe de knoflook erbij. Bak een half minuutje.

 

Doe de rode pepervlokken, sjalotjes, citroensap, tomaatjes en garnalen erbij en breng op smaak me zout en peper. Laat voor ongeveer 2 minuten meebakken.

 

Schep de garnalen uit de pan (die hoeven niet verder door te garen) en zet ze aan de kant. Laat de smaakmakers in de pan zitten.

 

Doe in dezelfde koekenpan de courgettenoedels en schep het om zodat alle ingrediënten goed worden gemengd. Zet terug op het vuur.

 

Doe na 2-3 minuten de garnalen terug in de pan en schep ze door de noedels zodat alle smaken goed worden gemengd.

 

Verdeel over de borden en eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties