logo
RECEPT

Pasta met truffelroomsaus, broccoli en zalm

Pasta met truffelroomsaus, broccoli en zalm
INGREDIËNTEN

Pasta vind ik een van de meest onderschatte maaltijden. Zeker wanneer je verse pasta gebruikt staat zo’n gerecht binnen twintig minuten op tafel, en goede pasta heeft zo weinig nodig dat het eigenlijk altijd lekker is. Natuurlijk kun je ook op een gewone doordeweekse dag een keer een beetje uitpakken. Dan maak je deze pasta met truffelroomsaus. Inclusief een stukje gebakken zalm. Hmm!

Om de truffelroomsaus te maken die deze pasta zo lekker maakt, heb je truffelpasta nodig. Die van mij zit in een potje van Oil & Vinegar, en bestaat voor 1 procent uit truffel. De rest is voornamelijk paddenstoel en olie. Dat is niet erg, omdat truffel heel sterk van smaak is. En onbetaalbaar. Zo’n truffelpasta kun je gebruiken zoals je pesto ook gebruikt: twee eetlepels door een roomsaus als smaakmaker is een prima hoeveelheid.

Tip: Bekijk ook mijn 5x favoriete gezonde pasta recepten!

Pasta met truffelroomsaus, broccoli en zalm

Nodig voor de pasta met zalm

Voor 2 personen als hoofdgerecht

200 gram verse pasta (bv. tagliatelle)
1 broccoli
2 eetlepels truffelpasta
150 ml room
1 el citroensap
200 gram zalm (2 filets)
2 el sojasaus

Zo maak je deze pasta

Marineer de zalmfilet in de sojasaus. Laat intrekken.

Snijd de broccoli in roosjes, en de stam in stukjes. Kook of stoom de broccolie beetgaar. In een voorverwarmde stoomoven duurt dat zo’n 16 minuten. Houd apart.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (4 min voor verse pasta, doorgaans). Giet de pasta af, schep er een beetje olijfolie door en houd warm met deksel op de pan.

Maak de roomsaus. Verwarm zachtjes de room in een klein steelpannetje. Is je room erg dun? Voeg dan een theelepel maizena toe. Breng de roomsaus op smaak met de truffelpasta of truffeltapenade, de eetlepel citroensap en een snuf zout & peper. Houd warm op een laag vuur of lage stand op je inductieplaat.

Bak nu de zalm. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Leg de zalm met de velkant naar beneden in de pan. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet; ga uit van 3-5 minuten aan de ene kant, en 2-4 minuten aan de andere kant.

Roer de helft van de roomsaus door de pasta. Verdeel de broccoli over twee borden. Schep de pasta erop. Lepel er indien gewenst nog wat extra saus over. Maak af met zalmmoot, bovenop.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties