logo
RECEPT

Ragout met hartje van bladerdeeg

271213163512ragoutimage.jpg
INGREDIËNTEN

Ragout is leuk om te serveren in een bakje van bladerdeeg, dat je gewoon zelf kunt maken. Ook leuk: een hartje maken door een extra plakje bladerdeeg te ontdooien en daar een hartvorm uit te snijden. Simpele verrassing voor je geliefde! De hoeveelheden in dit recept zijn dan ook voor twee personen.

Voor een veganistisch en lactosevrij recept is het belangrijk dat je een botersoort gebruikt zonder dierlijk vet, zoals Crisco. Wie daar geen rekening mee hoeft te houden kan gewoon roomboter gebruiken.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Laat het bladerdeeg vast ontdooien.

 

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat tot gebruik staan met het deksel op de pan.

 

Vorm het bladerdeeg zoals je wil: maak er bakjes van door het bladerdeeg in een ingevet en ovenbestendig bakje te plooien. Snijd ook de hartjes uit een extra plakje bladerdeeg, indien gewenst. Bak het bladerdeeg in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.

 

Bak de champignonstukjes en preistukjes aan in de boter. Bak 7-10 minuten tot de paddenstoelen geslonken zijn. Voeg de bloem toe en laat zeker 2 minuten meebakken.

 

Voeg vervolgens scheut voor scheut de bouillon toe, en blijf elke keer roeren tot de vloeistof is opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en laat de ragout nog een paar minuten sudderen.

 

Breng op smaak met de tijm en rozemarijn en voeg zo nodig zout en peper toe.

 

Druk een portie rijst aan in een klein kommetje en keer het in één keer om op het bord waarop je wil opdienen. Schik het bladerdeegbakje ernaast en giet de ragout erin – of, om soppig bladerdeeg te voorkomen, in een apart bakje. Leg het bladerdeeghartje erbij.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties