logo
RECEPT

Sint ontbijt: yoghurt met pepernoten, chocola en mandarijn

Sint ontbijt

De herfst is in volle gang en dit weekend gaat de wintertijd in… Always look on the bright side of life, want dat betekent; kaarsjes aan, de feestdagen in aantocht en heel veel lekkere Hollandse wintersnacks (kruidnoten, anyone? Yes please!). Met dat idee hebben wij vandaag een lekker ontbijtrecept voor je samengesteld. Een Sint ontbijt bestaande uit plantaardige yoghurt met pepernoten, karamelsaus, passievrucht, chocolade en mandarijn. Hmm! Hebben we je aandacht al?

Wanneer je weleens hebt ontbeten bij Yoghurt Barn, ben je vast wel bekend met de Sint special. Een heerlijk yoghurtje vol met kruidnoten, chocola en toppings naar keuze. Ideaal om ook eens thuis te maken! Wij lieten ons inspireren en maken er een plantaardige variant van met o.a. vegan yoghurt, passievrucht en mandarijn.

Ingrediënten Sint ontbijt

450 gram plantaardige yoghurt
2 mandarijnen
1 passievrucht
25 gram pure chocolade
100 gram kruidnoten
10 mililiter kant-en-klare karamelsaus

Sint ontbijt yoghurt

Bereidingswijze ontbijt met plantaardige yoghurt, kruidnoten & mandarijn

Stap 1. Pel de mandarijnen en snijd ze in kleine stukjes. Verdeel de stukjes mandarijn over de bodem van een grote kom of weckpot.

Stap 2. Schenk 450 gram plantaardige yoghurt in de kom. Schenk hier overheen een laag kant-en-klare karamelsaus.

Stap 3. Breek de pure chocola in kleine brokken. Verdeel een handjevol kruidnoten samen met de chocola over de karamelsaus.

Stap 4. Top je Sint ontbijt yoghurtje af met een halve passievrucht en nog wat extra kant-en-klare karamelsaus. De andere helft van de passievrucht verdeel je over de laag kruidnoten en chocolade. Easy does it!

Met wie ga jij genieten van dit heerlijke ontbijtje?

Lekker? Probeer ook dit recept voor een heerlijk kwarktaart met karamel en peer.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties