logo
RECEPT

Spaghetti van zoete aardappel met gamba’s en zongedroogde tomaat

010515142755R228Image.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Vandaag eten we zoete aardappelspaghetti, een prachtig woord voor Scrabble. Maar even zonder dollen, we kunnen niet vaak genoeg zeggen dat deze spaghetti bijzonder gezond is. En wat we ook niet vaak genoeg kunnen zeggen is dat je deze spiraalsnijder toch een keer aan zou moeten schaffen, want hij is je geld echt waard! Oh, we dwalen af, spaghetti van zoete aardappel dus. Omdat zoete aardappel een andere vorm en structuur heeft dan bijvoorbeeld courgette worden je spaghetti slierten minder lang dan je gewend bent, maar dat geeft niet. Een alternatief is om de zoete aardappel grof te raspen; werkt ook prima!

 

Dit recept van Thee Girls One Kitchen zorgt wederom voor een minifeestje op je bord, je vrienden of kinderen zullen het heerlijk vinden, en jijzelf trouwens ook. Je kunt hier trouwens met z’n tweeën van smikkelen, ook wel fijn om te weten.

Schil de zoete aardappel en maak er spaghetti van met de spiraalsnijder.

 

Snijd de ui in ringen en halveer de olijven.

 

Marineer de garnalen in een eetlepel olijfolie, de uitgeperste knoflook en citroen. Wok deze vervolgens kort in een wok of koekenpan. Haal ze uit de pan en zet opzij.

 

Gooi een nieuwe scheut olijfolie in dezelfde wok of koekenpan en wok hierin de rode ui met zoete aardappel. Doe er na een paar minuten de spinazie bij. Roer goed door tot deze geslonken is.

 

Doe hier de olijven, zongedroogde tomaatjes en peper en zout bij. Doe ten slotte de gewokte garnalen erbij en bak eventjes kort mee.

 

Verdeel de pasta over de borden, strooi de kaas erover en geniet!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties