INGREDIËNTEN
-
Puntpaprika 4 stuks
-
Jalapeno peper 1 stuks
-
Zwarte bonen 400 gram
-
Tomatenblokjes 400 gram
-
Cherrytomaatjes 200 gram
-
Mais 150 gram
-
Cheddar kaas 100 gram, geraspt
-
IJsbergsla 100 gram, in reepjes
-
Tortilla chips 50 gram
-
Koriander 15 gram (vers)
-
Gerookte paprikapoeder 1 theelepel
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Uienpoeder 1/2 theelepel
-
Avocado 2 stuks
-
Zure room 125 gram
-
Limoen 1 stuks
-
Zout en Peper naar smaak
Comfort food kunnen we wel gebruiken in deze gekke tijden. Maar mag het ook nog een beetje gezond zijn? Deze puntpaprika’s zijn ware vitamine C bommetjes, volgens teler Growers United. Voor deze ovenschotel met puntpaprika vul je ze met een mengsel van o.a. bonen, tomaat, mais, jalapeño en kruiden en specerijen.
Nooit genoeg nacho’s
In het recept ga ik uit van 50 gram nacho chips die je verdeelt over de ovenschotel. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik zelf altijd minstens een dubbele hoeveelheid serveer bij deze schotel. Als was het maar om naast de ovenschotel te zetten, om de nacho’s of tortilla chips in de guacamole te dippen. Die moet ook op, ten slotte!
Ingrediënten ovenschotel nacho’s
Voor 4 personen als hoofdgerecht
4 rode puntpaprika’s
1 jalapeño
400 gram zwarte bonen
400 gram tomatenblokjes
200 gram cherrytomaten
150 gram mais
100 gram geraspte cheddar kaas
100 gram ijsbergsla
50 gram nacho’s
15 gram koriander
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel uienpoeder
Voor de guacamole
2 avocado’s
125 gram zure room
1 limoen
zout en peper
Zo maak je de ovenschotel met puntpaprika
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de rode puntpaprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften droog met keukenpapier en leg ze met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de tomatenblokjes, zwarte bonen en de helft van de mais met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en uienpoeder in een kom. Schep het mengsel in de paprikahelften en verdeel hier de geraspte cheddar over. Verkruimel tot slot de nachos over de gevulde paprika’s.
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie (dan verbranden ze niet) en bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de oven.
Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, snijd de ijsbergsla fijn, de koriander grof en de jalapeño in plakjes.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees fijn, voeg de zure room toe en meng tot een soort guacamole. Halveer de limoen, pers het sap uit en voeg dit toe aan de guacamole. Roer de saus nog een keer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
Haal de gevulde paprika’s uit de oven en verdeel hier de overgebleven mais, cherrytomaten, ijsbergsla, koriander, jalapeño en guacamole over en serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Puntpaprika 4 stuks
-
Jalapeno peper 1 stuks
-
Zwarte bonen 400 gram
-
Tomatenblokjes 400 gram
-
Cherrytomaatjes 200 gram
-
Mais 150 gram
-
Cheddar kaas 100 gram, geraspt
-
IJsbergsla 100 gram, in reepjes
-
Tortilla chips 50 gram
-
Koriander 15 gram (vers)
-
Gerookte paprikapoeder 1 theelepel
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Uienpoeder 1/2 theelepel
-
Avocado 2 stuks
-
Zure room 125 gram
-
Limoen 1 stuks
-
Zout en Peper naar smaak
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties