logo
140814145707R120Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor het ijs
Ter garnering

Het weer is bijzonder twijfelachtig, maar dat houdt ons niet tegen om ijs te maken! En waarom zou het ook? Je kunt natuurlijk ieder seizoen ijs eten. Dit chocolade-kersenijs zou zo van Ben & Jerry’s kunnen zijn, behalve dat het nóg lekkerder is. Plus dat dit receptje van Everything needs salt ook nog eens veganistisch is, en met veel minder suiker. Hebben jullie nog meer redenen nodig om nu de ijsmachine uit de kast te halen en boodschappen te gaan doen?

Je zou het ijs misschien ook wel zonder ijsmachine kunnen maken. Dan zou je het in de vriezer kunnen zetten en iedere 20 minuten het om moeten roeren. Maar het is natuurlijk veel makkelijker om even een ijsmachine te lenen bij de buurvrouw, of er zelf eentje in huis te halen voor dit soort momenten. Als je lactosevrij eet, zorg dan dat je werkt met lactosevrije chocolade.

Bereidingswijze chocolade-kersenijs

Zorg dat de kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast staat, en de vrieskom van je ijsmachine in de vriezer.

Draai de blikken kokosmelk om voordat je ze opent, giet de doorzichtige vloeistof in een aparte kom of beker (deze kun je voor een smoothie gebruiken). Als het goed is zit onderin het blik wat hardere kokoscrème. Schraap dit vanuit uit het blik in een steelpannetje.

Voeg de suiker, ahornsiroop, amandelmelk, vanillemerg en een snufje zout toe aan de pan met kokosmelk. Blijf goed roeren, tot het een egaal mengsel is en aan de randjes van de pan wat begint te bubbelen. Haal dan de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Doe de kersen in de blender, tot je een fijne puree overhoudt. Giet deze in het pannetje erbij en roer dit goed door. Giet het geheel in een ondiepe kom of schaal en bedek deze met huishoudfolie. Zet de schaal ongeveer 4-6 uur in de koelkast, of in ieder geval tot je mengsel is afgekoeld tot onder kamertemperatuur.

Nu is het tijd om je ijsmachine uit de kast te halen! Bereid het ijs volgens de aanwijzingen van je ijsmachine (meestal 20 minuutjes). Terwijl de ijsmachine draait, kun je wat extra kersen en pure chocolade in de ijsmachine doen, zodat deze in het ijs vermengd zijn (net als in Ben & Jerry’s!)

Als je ijsmachine klaar is, kun je het ijs meteen serveren, of je kunt het nog even in een plastic bakje in de vriezer terugzetten. Hoe langer je het in de vriezer laat staan, hoe harder het wordt, dus doe dit maar een paar uurtjes.

Serveer met nog wat extra kersen en chocola als topping.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties