
INGREDIËNTEN
-
Wortel 500 gram, in kleine stukjes gesneden
-
Knoflook 2 teentjes, uitgeperst
-
Gember 1 theelepel vers geraspt
-
Uien 1 stuks, fijn gesneden
-
Groentebouillon 5 deciliter
-
Kerriepoeder 1 theelepel
-
Griekse yoghurt 4 eetlepels (eventueel)
-
Koriander naar smaak
Eet je niet strikt lactosevrij, dan kun je aan dit recept een klodder Griekse yoghurt toevoegen aan het eind. Sojaroom is ook een lekkere (en lactosevrije) optie. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor vier flinke kommen soep.
Verwarm een eetlepel kokosolie in een pan en bak de fijngesneden ui lichtbruin. Voeg de gember en uitgeperste knoflook toe en een snuf zout. Bak nog een minuutje. Voeg de wortelen toe en roer goed om, voor je het kerriepoeder toevoegt.
Voeg de bouillon toe en kook de soep tot de wortels zacht zijn. Afhankelijk van de grootte van de stukjes wortel duurt dat 5-15 minuten.
Giet de soep in een blender of gebruik een staafmixer om de wortelbouillon tot een homogene soep te pureren. Voeg als je van koriander houdt ook al wat blaadjes toe tijdens het pureren.
Verdeel de soep over vier kommen en garneer met een klodder Griekse yoghurt en wat verse koriander. Of, als je niet van koriander houdt, met basilicum (zoals op de foto). Heb je teveel? Soep kun je heel makkelijk invriezen en rustig twee weken later opeten.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Wortel 500 gram, in kleine stukjes gesneden
-
Knoflook 2 teentjes, uitgeperst
-
Gember 1 theelepel vers geraspt
-
Uien 1 stuks, fijn gesneden
-
Groentebouillon 5 deciliter
-
Kerriepoeder 1 theelepel
-
Griekse yoghurt 4 eetlepels (eventueel)
-
Koriander naar smaak

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties