
Deze week hebben we weer een lekker visgerechtje voor jullie. Zalm is een gezonde vis, boordevol gezonde onverzadigde vetzuren. Oh, en het is gewoon een van de lekkerste vissen die er rondzwemt in onze zeeën. Farah heeft een simpele bereiding voor zalmfilet met een lekkere gembersaus. Tast toe!
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Mix de ingrediënten voor de saus: knoflook, gember, honing, sojasaus.
Marineer de zalm hier in voor 15-20 minuten. Gooi de marinade niet weg!
Leg de zalm op een met folie beklede bakplaat en bak voor 15-20 minuten op 175 graden Celsius.
Bedruip de zalm halverwege de baktijd met wat extra marinade.
Breng de overige marinade op middelhoog vuur aan de kook en laat dit 3-5 minuten sudderen.
Druip de saus over de zalm, wanneer deze gaar is en serveer.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Zalm 1 filet
-
Knoflook 1 theelepel, fijn knoflook, geperst
-
-
Honing 4 eetlepels
-
Zoute sojasaus 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties