logo
150415130036R216Image.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Voor deze heerlijk, zomerse dagen is het fijn als je een licht gerechtje op je bord krijgt die aansluit op het weer. Dit is precies waar wij aan hebben gedacht, vandaag zetten we een heerlijke tartaar van rauwe zalm op het menu. De tartaar kost wel wat tijd om te maken, omdat je de komkommer een paar uur moet laten uitlekken in een vergiet.

 

Claartje plaatste eerder al een tartaartje van rauwe zalm, maar dat recept is toch iets anders. Deze variant van Miel e Ricotta geven we een fris tintje door komkommer en citroen toe te voegen. Met de hoeveelheid van de ingrediënten maak je twee taartjes. Doe je mee?

Snijd de zalm in hele kleine blokjes en besprenkel met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Zet vervolgens in de koelkast.

 

Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes. Strooi zout over de komkommer en laat een aantal uur uitlekken in een vergiet. De schil aan de komkommer laten is natuurlijk veel gezonder, dus als je niet vies bent van een beetje schil, laat je hem er gewoon aan!

 

Zodra de komkommer klaar is met uitlekken, na een uurtje of 2, snijd je de lente-ui in kleine ringetjes en meng je dit door de zalm.

 

Roer vervolgens de komkommer erdoor en breng op smaak met zout en peper. Giet een klein beetje olijfolie door het mengsel om het een beetje smeuïg te maken. Als je geen olie in huis hebt, laat je die stap achterwege.

 

Zet het mengsel in de koelkast voor ongeveer een half uur zodat de smaken goed samen kunnen komen.

 

Gebruik een serveerring om mooie torentjes te maken. Druk de zalm goed aan terwijl je de ring vult. Verwijder de ring en garneer met een paar takjes dille.

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties