logo
151113092929Recept28image.jpg
INGREDIËNTEN

Soep kun je in principe van elke soort groente maken. Dit recept van Kitchenfrau gaat uit van 500 gram groenten, die je naar eigen smaak kunt variëren. Om je op weg te helpen doen we een suggestie in de ingrediëntenlijst. Ook lekker om een keer te proberen: knolselderij, wortel en aardappel. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 4 kommen soep.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Maak alle groenten schoon en ontdoe ze van zaadlijsten (paprika) en groenloof (wortels). Snijd alle groenten in ongeveer even grote stukken.

 

Pel de knoflooktenen en doe deze samen met de ui en alle groenten in een braadslede. Besprenkel met de kokosolie.

 

Rooster de groenten ongeveer 50 minuten gaar in de oven en roer ze halverwege even door. Ze zijn gaar als de wortels zacht aanvoelen als je er met een vork in prikt.

 

Doe alle groenten in een pan en voeg de helft van de bouillon toe. Pureer met  een staafmixer tot de soep een homogene massa is. Voeg daarna de rest van de bouillon toe. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Breng de soep kort aan de kook.

 

Serveer in soepkommen en garneer eventueel met een scheut goede virgine olijfolie en (verse) peper.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties