logo
RECEPT

Drie kleuren hummus: spinaziehummus, bietenhummus, klassieke hummus

060714144016hummusimage.jpg
INGREDIËNTEN
(voor de roze hummus)
(voor de groene hummus)

In klassieke hummusgerechten wordt tahin (ook wel tahini genoemd) gebruikt, dat in feite een pasta van sesamzaadjes is. Die kun je dus ook gewoon zelf maken, door een paar eetlepels sesamzaad mee vermalen met de andere ingrediënten voor de hummus.

Maak het extra fris en fruitig door hummus te maken in drie kleuren: groen, roze en het klassieke beige. Let op: dit recept is bedoeld voor één portie hummus. Voeg dus óf de biet toe (voor de roze hummus), óf de spinazie (voor de groene hummus), óf geen van beide (voor de klassieke hummus). Of doe dit recept keer drie en probeer ze alledrie, natuurlijk.

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en pers de knoflook uit.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Deze stap is wel aan te raden, omdat het roosteren de smaak van de sesamzaadjes versterkt.

Was en schil de rode biet als je de roze hummus maakt, en snijd hem in stukjes. Was de spinazie als je de groene hummus maakt.

Vermaal alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer. Vermaal tot je een grove pasta hebt. Nogmaals: voeg dus óf de biet toe (voor de roze hummus), óf de spinazie (voor de groene hummus), óf geen van beide (voor de klassieke hummus).

Breng de hummus op smaak met zout, peper en eventueel een snuf cayennepeper.

Eet met rauwkost, op brood of als dip tijdens de borrel.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties