Gebakken gezonde havermout uit de oven: baked oats

De makkelijkste manier om havermout te maken? Zet het gewoon in de oven! Met dit recept van Joy van Everyday Escapism hoef je de bakjes met havermout alleen maar 45 minuten in de oven te zetten, en klaar is Clara. Dan kun je tijdens het bakken van de havermout dus nog even terug in bed kruipen, bijvoorbeeld.
I-de-aal toch, voor een zaterdag- of zondagochtend?
Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!
Zo maak je de baked oats
Verhit de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng alle ingrediënten in een kom tot het egaal gemengd is.
Vet twee ovenschaaltjes in met een beetje kokos- of olijfolie en verdeel het havermoutmengsel erover.
Bak 45 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Check voor de zekerheid na 30 minuten of het niet te hard gaat; de havermout moet gaar zijn (dus niet hard meer zijn), maar de korst moet alleen verkleuren en mag niet verbranden.
Serveer de gebakken havermout eventueel met een bolletje sorbetijs. Enjoy!
INGREDIËNTEN

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties