logo
RECEPT

Pasta met rucolapesto en courgette

311013161522Recept20image.jpg
INGREDIËNTEN

De pesto die door deze pasta gaat maak je zelf, met o.a. pijnboompitten en rucola. Heb je nog wat over? Je kunt de rest van de pesto nog zeker 2 dagen afgesloten bewaren in de koelkast! 

 

Wie niet lactosevrij eet kan een eetlepel geraspte parmezaanse kaas over de pasta strooien. Ook cherrytomaatjes zijn hier erg lekker bij – zo voeg je heel makkelijk een extra portie groente toe. De ingrediënten zijn gebaseerd op een hoeveelheid van 3 grote, of 4 kleine hoofdgerechten.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

 

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze verkleuren. Let op; het kan ineens heel snel gaan, dus zorg dat je erbij blijft en ze niet verbranden!

 

Houd de pijnboompitten apart en verwarm in dezelfde pan een eetlepel (kokos)olie. Roerbak de courgetteblokjes 5 minuten en haal ongeveer een kwart uit de pan: deze heb je zo nodig voor de pesto. Voeg de lenteui toe aan de courgette in de pan en roerbak nog 1 minuut, voeg dan de tomaat toe en bak nog een paar minuten.

 

Maak de rucolapesto door de volgende ingrediënten in een blender te doen: de gebakken courgetteblokjes die je achter had gehouden, 40 gram van de rucola, 25 gram van de geroosterde pijnboompitten, het citroensap, olijfolie en water. Voeg ook een snuf zout en peper toe. 

 

Zet de blender aan en maal tot je een grove pesto krijgt. Als je geen blender hebt kun je de pesto ook met een staafmixer maken, of de ingrediënten fijnmalen in een vijzel (maar daar heb je wel een goede techniek voor nodig). Maak de pesto eventueel op smaak met een drupje honing, maar let op dat het recept dan niet meer veganistisch is.

 

Giet de pasta af als deze gaar is, en meng de rucolapesto erdoor. Voeg het courgettemengsel toe, evenals de overgebleven rucola. Meng voorzichtig en garneer met de overgebleven pijnboompitten. 

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties