Rijstpudding met vanille en aardbeien

INGREDIËNTEN
-
Witte rijst 150 gram (of zilvervliesrijst)
-
Water 200 mililiter
-
Amandelmelk 300 mililiter
-
Vanillebonen 1 stokje
-
Suiker 2 eetlepels
-
Kokosolie 1 theelepel
Als je deze pudding van Starving Chef zo gezond mogelijk wil maken gebruik je zilvervliesrijst. Het recept gaat uit van gewone, witte rijst omdat dat stiekem het lekkerst is: dan wordt de pudding het meest smeuïg. Volgens de maker is dit recept een nagerecht, maar als je het als ontbijt wil eten is dat ook zéér aan te raden!
Ingrediënten pudding
Zie het ingrediëntenblok onderaan of rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze rijstpudding
Kook de rijst gaar in volgens aanwijzingen op de verpakking in het water, met een snuf zout.
Snijd het vanillestokje door in de lengte en schraap de zaadjes eruit met de punt van een scherp mes. Voeg de zaadjes toe aan de rijst, samen met de amandelmelk en de kokosolie. Laat sudderen tot de melk verdampt is.
Haal van het vuur en voeg de suiker toe. Als de pudding te droog is geworden kun je eventueel wat extra amandelmelk toevoegen, tot de pudding een smeuïge consistentie heeft.
Serveer met vers fruit, zoals aardbeien.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Witte rijst 150 gram (of zilvervliesrijst)
-
Water 200 mililiter
-
Amandelmelk 300 mililiter
-
Vanillebonen 1 stokje
-
Suiker 2 eetlepels
-
Kokosolie 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties