logo
RECEPT

Homemade curry met mosselen, bloemkool en boontjes

Homemade curry met mosselen, bloemkool en boontjes
INGREDIËNTEN

Het leuke van eten volgens de seizoenen is dat je heel erg kunt uitkijken naar het moment dat een product ‘er weer is’. Zelf heb ik dat met asperges, met oesters, maar vooral ook met mosselen. Als kind kreeg ik ze ongeveer wekelijks voorgeschoteld door mijn ouders in het mosselseizoen (meestal vanaf eind mei / begin juni), dus ik verorber ze op alle mogelijke manieren. Van het duurzame vismerk Fishes (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo) kreeg ik een bak mosselen opgestuurd, en in plaats van de ‘standaard’ mosselpan maakte ik daar iets pittigers mee. Een mossel curry!

Homemade curry met mosselen, bloemkool en boontjes

Bereidingswijze curry met mosselen

(voor 2 personen als hoofdgerecht)

Maak eerste de mosselen schoon. Stort ze allemaal in de wasbak, terwijl je de koude kraan laat stromen. Zo spoelen ze schoon! Pak de mosselen stuk voor stuk op, check of er draadjes (de ‘baard’) uitsteken aan de rechte kant en trek die eraf. De schoongemaakte mosselen doe je in een grote pan.

Let op: mosselen horen dicht te gaan onder de kraan of als je ze oppakt. Doen ze dat niet, dan zijn ze niet goed. Gooi ze dan dus weg!

Zorg dat er een laagje water van 5 centimeter staat in de pan met de mosselen. Je kunt hiervoor ook (een deel) wijn of bier gebruiken. Voeg indien gewenst mosselgroenten toe. Zet de pan op het vuur, met een deksel op de pan.

Wanneer het water kookt pak je de pan met deksel van het vuur. Gebruik een theedoek om de deksel goed op de pan te kunnen drukken, houd de pan stevig beet en schud de pan en de mosselen een paar keer goed op en neer.

Zet de pan terug op het vuur en breng opnieuw aan de kook. Herhaal het schudden in totaal 3 keer.

Je mosselen zijn klaar! Je kunt zelf kiezen of je ze met schaal en al in de curry gooit, of ze eerst pelt.

 

Maak nu de curry.

Fruit de ui in een fikse scheut olijfolie.

Voeg dan de in stukjes gesneden groenten toe en roerbak alles kort.

Meng hier alle smaakmakers doorheen: sojasaus, vissaus, sambal, kerriepoeder.

Voeg de kokosmelk toe aan het mengsel en laat minstens 15 minuten pruttelen.

Voeg de mosselen toe en laat de curry op een zacht vuur nog 3-5 minuutjes verder pruttelen.

Serveer met zilvervliesrijst.

Homemade curry met mosselen, bloemkool en boontjes

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties