logo
031114171620quinoaimg.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de dressing

De nootachtige smaak van de quinoa en de smaak van de spruiten is een combinatie die je misschien niet snel verwacht, maar hij gaat onwijs goed samen. Deze winterse salade van Grown to Cook is daarom heerlijk nu het weer besloten heeft dat het herfst is. Wil je rode quinoa proberen maar weet je niet waar je dat kunt kopen? Bestel het gewoon in de Foodness Shop!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Schil en ontpit de pompoen. Snijd in blokjes van ongeveer 1,5 bij 2 centimeter. Schep de blokjes pompoen door een eetlepel olijfolie en strooi er een snuf zout en peper over.

 

Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes ongeveer 20 minuten in de oven. Draai ze halverwege de baktijd even om.

 

Kook in de tussentijd de spruitjes en quinoa. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak. Tip: Kook de quinoa in bouillon, voor extra veel smaak! Kook de spruitjes totdat ze beetgaar zijn, ongeveer 8-10 minuten.

 

Snijd de sjalot fijn en doe in een kleine mengkom. Doe de witte wijnazijn erbij en laat 10 minuutjes staan. Doe vervolgens de overige olijfolie, mosterd, agavesiroop en kaneel erbij en meng goed.

 

Meng in een grote mengkom de quinoa met de dressing. Doe vervolgens de geroosterde pompoen, spruitjes en peterselie erbij. Schep voorzichtig maar zorgvuldig om.

 

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi ze over de salade heen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties