INGREDIËNTEN
-
Quinoa 340 gram
-
Groentebouillon 480 milliliter
-
Bietensap 480 milliliter
-
Knoflook 1 teentje, uitgeperst
-
Cayennepeper mespuntje (poedervorm)
-
Wortel 110 gram, geraspt
Wauw, ooit wel eens een gerecht gezien dat er zo mooi uitziet als dit? We maken een risotto van quinoa die door het toevoegen van bietensap wel een heel kek kleurtje krijgt. Dit recept van The Suppermodel is super gezond, mega lekker en gewoon het proberen waard. Dit recept is goed voor 2 grote lunch salades.
Verhit olijfolie in een pan. Bak de prei tot het zacht is. Doe daar vervolgens de knoflook en quinoa bij.
Doe de helft van de groentebouillon erbij en roer goed door. Zodra bijna alles door de quinoa is geabsorbeerd doe je daar de helft van het bietensap bij. Het allerbelangrijkste is dat de quinoa de kans krijgt om het sap en de kruiden op te zuigen.
Doe alle kruiden – op de cayennepeper na – in de pan en blijf beetje bij beetje het bietensap en de bouillon toevoegen terwijl je goed blijft roeren. Na ongeveer 15-20 minuten zou alle vocht goed opgenomen moeten zijn.
Voeg nu de geraspte wortel toe en breng op smaak met een beetje zout en de cayennepeper. Roer door zodat de wortels warm en zacht worden.
Zodra de quinoa een risotto-achtige structuur heeft gekregen zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan. Laat het niet te droog worden, mocht het te droog worden kun je altijd een beetje bietensap of groentebouillon toevoegen.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 340 gram
-
Groentebouillon 480 milliliter
-
Bietensap 480 milliliter
-
Knoflook 1 teentje, uitgeperst
-
Cayennepeper mespuntje (poedervorm)
-
Wortel 110 gram, geraspt
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties